tiistai 8. lokakuuta 2013

Aina ei voi onnistua...

Blogihiljaisuuteen on pätevä syy, sillä vierailin pääsiäisenä Suomessa, eikä siellä luonnollisesti tullut kokkailtua korealaisia ruokia. Lisäksi viimeisimmät kokeiluni ovat menneet lievästi sanottuna penkin alle, joten niistä ei isoja juttuja saa aikaiseksi. Vai voiko epäonnistuneista ruoista blogata? Ehkäpä se on osa aloittelevan korealaiskokin kasvutarinaa, että keitto onkin täysin mautonta, pannukakku palanutta ja munakasrulla muuten vain ruman näköinen...

Eli palaan asiaan vasta, kun saan jotain syömäkelpoista aikaiseksi, tai jos ennen sitä tulee käytyä mielenkiintoisissa ravintoloissa, joista olisi kerrankin myös kuvamateriaalia esiteltäväksi. Sitä odotellessa voitte käydä kurkkaamassa varsinaisen Korea-blogini puolelta, mitä suomalaisia ruokia tarjosimme korealaiselle ystäväperheellemme viime viikonloppuna. 

Ja alla vielä todistusaineistoa epäonnisista kokkailuistani:Ensimmäisenä Doenjang jjigae, eli fermentoitu soijapaputahnakeitto vihreillä kasviksilla. Näyttää ihan kohtuulliselta, mutta ei maistunut oikeastaan miltään. Tästä kuitenkin otan vielä uuden yrityksen joku päivä.

Toisena yrityksenä rullattu munakas Gyeranmalyee sekä taustalla vilahtava chilipannukakku Gochujeon, joka kärventyi. Munakasrulla oli ihan kivan makuinen, joskin niin peruskamaa, ettei siitä kannata innostua sen enempää ja chilipannukakku oli yksinkertaisesti pahaa. Hyvin harvoin raaskin heittää ruokaa roskikseen, mutta tällä kertaa oli ihan pakko. Ei, en julkaise reseptiä, ja ei, en todellakaan kokeile tätä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti