tiistai 8. lokakuuta 2013

Erilaiset pääsiäismunat (Hunjeran)

Koreassa ei juuri pääsiäistä tunneta, saati juhlita. Täten myös suklaamunat loistavat marketeissa poissaolollaan. Itse ostin kuitenkin palmusunnuntain kunniaksi hieman erilaisia pääsiäismunia, nimittäin korealaisia savustettuja kananmunia. Savustetut munat ovat suosittu snäksi Koreassa, sillä se on terveellistä, proteiinipitoista ja säilyy huomattavasti paremmin kuin normaali, keitetty kananmuna. Savustettu muna ei myöskään tarvitse suolaa kyytipojaksi lainkaan, sillä savun aromi antaa riittävästi makua itsessään. 

Savustettuja kananmunia (훈제란, hunjeran) löytää tavallisen marketin kananmunahyllystä, ja kuuden savustetun munan kenno maksoi noin 2500 wonia eli reilut puolitoista euroa.

Googlettamalla löytyi hyvin vähän tietoa kananmunien savustuksesta korelaisittain, mutta käsittääkseni kananmunia kypsytetään savussa hyvin pitkään. Erityisen suosittuja kananmunanostopaikkoja ovat korealaiset saunat, jjimjilbangit, sillä siellä munien savustus hoituu kätevästi saunan yhteydessä. Pitkä kypsytys paitsi muuttaa kananmunan valkuaisen kokonaan ruskeaksi ja hieman sitkeäksi, myös antaa samalla voimakkaan savun maun. Kypsymisen myötä kananmuna myös tiivistyy ja munan ja kuoren välissä onkin melkolailla ilmaa.

Mitäköhän pienet virpojat Suomessa tuumaisivat, jos koriin sujahtaisikin Kinderin sijaan tällainen..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti