torstai 24. lokakuuta 2013

Helppo kana-nuudelikeitto

Tällä kertaa kyseessä ei ole mikään ikiaikainen korealaisten halmonien perinneresepti, vaan enemmänkin omasta hihasta netin reseptejä soveltaen nykäisty kanakeitto. Ihastuin aikanaan kookosmaitopohjaiseen thaityyliseen kanakeittoon, joka taisi olla itsensä Jamie Oliverin käsialaa. Tein keittoa kyllästymiseen asti varioiden aina hiukan sen mukaan, mitä kaapista kulloinkin löytyi. Viime aikoina kanakeitto on kuitenkin pysytellyt taka-alalla korealaisten ruokien ollessa tapetilla (ei sentään kirjaimellisesti), mutta törmäsin lopulta keiton korealaiseen vastineeseen kirkkaalla liemellä. Ja tässä se tulee:

KANA-NUUDELIKEITTO KOREALAISEEN TAPAAN

(2-3 hlölle)

n. 200 g kanaa paloiteltuna (tai broileria suikaleina)

2 kynttä valkosipulia

2 chilipalkoa

½ porkkana

½ sipuli

1 pieni paprika

2 tl gochugarua (tai vaihtoehtoisesti chilijauhetta)

(1 tl gochujangia)

1 pieni pkt nuudeleita

1 kananmuna

1 tl seesamiöljyä

n. 1 l valmista kasvis- tai kanalientä

rypsiöljyä paistamiseen 

Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalot, kääntele niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon gochugaru (tai chilijauhe) ja kananpalat. Anna kanojen kypsyä muutama minuutti, niiden ei kuitenkaan tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne kypsyvät vielä kiehuvassa liemessä myöhemmin. Kun kanat ovat saaneet sopivasti väriä, lisää joukkoon kasvis-/kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen. Lisää keittoon suikaloitu paprika ja porkkana sekä sipuli. Mikäli haluat syödä keittoa korealaiseen tapaan puikoilla, kannattaa kasvikset suikaloida pitkämäisiksi tikuiksi. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää joukkoon nuudelit. Itse käytin läpinäkyviä nuudeleita, mutta voit mainiosti käyttää myös tavallisia rameneita tai vaikka udoneita. Kun nuudelit ovat pehmenneet, lisää vielä rikottu ja vatkattu kananmuna. Jos haluat liemen pysyvän kirkkaana, älä sekoita keittoa kaataessasi kananmunaa. Tällöin muna kypsyy uppomunatyylisesti yhtenä tai muutamana isompana osana. Korealaiset sen sijaan usein sekoittavat keittoa samalla, jolloin kananmuna "hiutaloituu" liemen joukkoon. Lisää vielä seesamiöljy (ja halutessasi gochujang) keittoon juuri ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti