tiistai 8. lokakuuta 2013

Iisi BBQ-possu korealaisittain (Jeyook bokkum)

Grillikauden tehdessä tuloaan on aika paitsi kaivaa hyvät kesäreseptit kaappien pohjalta, myös opetella tukku uusia kujeita herkuttelijoiden iloksi. Tällä kertaa kyseessä on korealaisittain marinoitu possu (Jeyook Bokkeum, 제육볶음), joka sopii siis myös suomalaisessa kesägrillissä valmistettavaksi. 

JEYOOK BOKKUM eli marinoitu possu

Noin puoli kiloa possunlihaa, rasvaisempi liha sopinee mainiosti grilliin, mutta tässä esimerkissä on käytetty fileetä

½ isosta sipulista 

3 tl korealaista chilitahnaa (gochujang)

1 rkl soijakastiketta

1 rkl sokeria

2 valkosipulinkynttä

1-2 tl tuoretta inkivääriä raasteena (tai puolikas teelusikallinen jauheena)

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

½-1 tl chilijauhetta

Ja lisäksi vielä rypsiöljyä, mikäli paistat possun pannulla. Itse sekoitin joukkoon myös yhden vihreän chilipalon lisäpotkua antamaan.

Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta tuore inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään huolellisesti. Paloittele possu siivuiksi. Korealaiset siivuttavat possun aina paperinohuiksi viipaleiksi, mutta halutessasi voit kuitenkin jättää siivut paksummiksikin. Viipaloi sipuli ja sekoita lihan joukkoon. Lisää marinadi ja hiero se varovaisesti mutta huolellisesti possun pintaan kauttaaltaan. Siirrä jääkaappiin vetäytymään, 1-2 tuntia riittää mainiosti. Voit paistaa possut joko paistinpannulla öljytilkassa, mutta myös grillaaminen onnistuu. Pannulla paistaessasi kääntele lihaa ja paista, kunnes possu on kauttaaltaan kypsää ja sipulit pehmenneet, eli noin 5 minuuttia.

Possu maistuu mainiosti korealaisittain riisin kera, mutta sopii myös raikkaan salaatin seuralaiseksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti