torstai 24. lokakuuta 2013

Ne toiset paistetut perunat (gamja bokkeum)

Aiemmassa perunapostauksessa väitin alunperin soijakastikkeessa pyöräytettyjen pottujen olevan gamja bokkeum, mutta huomasin myöhemmin perunoiden menneen sekaisin ja TÄMÄ resepti on siis gamja bokkeum 감자볶음, edellinen oli gamja jorim. Virhe on korjattu ja nimi muutettu, joten suurempaa hämmennystä ei toivottavasti syntynyt. 

GAMJA BOKKEUM eli paistetut suikaleperunat 

(2-3 annosta)

2 suurehkoa perunaa

½ sipuli

2 kynttä valkosipulia

½-1 dl vettä

n. 100 g vaaleita sieniä (esim. herkkusieniä)

1 vihreä chili

½ tl suolaa

1 tl seesamiöljyä

seesaminsiemeniä

Kuori perunat ja suikaloi ne ohuiksi tikuiksi. Mikäli käytät hyvin tärkkelyspitoista perunaa, voit huuhdella suikaleet lävikössä juoksevan veden alla. Paista perunasuikaleita pari minuuttia hyvin öljytyllä pannulla. Kuori sillä välin sipuli ja valkosipuli, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää perunoiden joukkoon pannulle. Lisää joukkoon noin puolikas desilitra vettä sekä suikaleiksi leikatut sienet. Kypsennä, kunnes vesi haihtuu pannulta. Mikäli perunat tuntuvat edelleen raaoilta, voit lisätä hieman vettä ja kypsentää seosta pidempään. 


Mausta peruna-sipuli-sieniseos suolalla (ja halutessasi myös pippurilla). Lisää joukkoon teelusikallinen seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Leikkaa vielä annoksen päälle vihreää chiliä sekä ripottele seesaminsiemeniä. Valmista! Ja maistuu sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena. 


Reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan, ja sienien lisäksi / tilalle voit heittää mukaan vaikkapa porkkanasuikaleita tai paprikaa. Itse pidin sienien, sipulin ja perunan yhdistelmästä suolalla ja pippurilla maustettuna. Vanhasta tottumuksesta maustan paistetut perunani yleensä myös ainakin paprikajauheella, mutta tällä kertaa jätin paprikan pois kuvioista; hyvin pärjättiin ilmankin. Seesamiöljy taitaa tässäkin olla se uuden säväyksen tuova juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti