tiistai 8. lokakuuta 2013

Pinaattia! (sigeumchi namul)

Ihanaa, pinaattia! Ja kun sitä saa kaksi punttia yhden hinnalla, tarkoittaen yhteensä muovikassillista tuoretta pinaattia, on tänään siis kokin onnenpäivä.

Pinaatista taiteilin lisukkeen, sigeumchi namul (시금치나물) ja se oli hyväääääää. Helppoa ja hyvää. 

SIGEUMCHI NAMUL eli pinaattilisäke

- 1 puntillinen tuoretta pinaattia, itselläni määrä vastasi n. 5-7 dl:aa

- 2 valkosipulinkynttä

- 1 kevätsipuli

- 1 rkl soijakastiketta

- seesamiöljyä

Lisäksi halutessasi voit lisätä myös seesaminsiemeniä.

Ryöppää (eli kiehauta nopeasti, n. 30 sekuntia) tuoreet pinaatit väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele pinaatit ryöppäämisen jälkeen huolellisesti ja jätä valumaan lävikköön. Hienonna valkosipulinkynnet sekä kevätsipuli. Sekoita sipulit, soijakastike sekä loraus (n. tee- tai ruokalusikallinen, mausta riippuen) seesamiöljyä  keskenään ja yhdistä seos pinaatin joukkoon. Sekoita käsin, sillä ryöpättyä pinaattia on hankala sekoittaa haarukalla/lastalla/lusikalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä pinnalle.



Itse vähensin hieman soijakastikkeen määrää, sillä jo yhdellä ruokalusikallisella tuli melko suolainen lopputulos. Mikäli et pidä suolaisesta ruuasta, lisää soijakastiketta varovaisesti. 

Pinaatti toimii erinomaisena lisukkeena ja maistuu sekä kylmänä että lämpimänä versiona. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti