sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ruokaa, jossa on itua

Soijapavun iduista tehty panchan on ehkä yleisimpiä korealaisessa ravintolassa tarjottuja lisäkkeitä. Idut ovat edullisia, terveellisiä, proteiinipitoisia ja helppoja valmistaa, ja miedon makunsa puolesta ne sopivat lähes ruoan kuin ruoan seuralaiseksi. Ituja on myös helppo kasvattaa itse kotioloissa.

Kongnamul (콩나물) -reseptejä on todennäköisesti olemassa yhtä monta kuin tekijääkin, mutta tässä yksi helppo ja hyväksi havaittu versio.

KONGNAMUL eli marinoidut soijapavun idut

n. 300 g soijapavun ituja

½ tl suolaa

ripaus valkosipulijauhetta tai n. puolikas valkosipulin kynsi hienonnettuna

2 tl seesamiöljyä

2 tl seesaminsiemeniä

1 pieni kevätsipuli 

(1 chilipippuri, jos haluat hieman potkua.)

Laita huuhdellut idut kannelliseen kattilaan ja kaada päälle n. ½ dl vettä. Keitä ituja kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes idut ovat hieman pehmenneet. Huuhtele keitetyt idut kylmällä vedellä. Sekoita muut ainekset (suola, seesamiöljy, valkosipuli, siemenet ja hienonnettu kevätsipuli sekä chilipalko) keskenään kastikkeeksi. Sekoita idut ja kastike huolellisesti keskenään. Tarkista suolan määrä ja lisää ripaus tarvittaessa.



Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi grillatun lihan tai kanan seuralaisena. Voit myös lisätä kongnamulia erilaisten salaattien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti