sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Seoul Food Week

Lauantaina sain mahdollisuuden vierailla nopeasti Seoul Food Week -messuilla Coexin messukeskuksessa. Yksiin messuihin oli mahdutettu yhteensä kahdeksan eri näyttelyä: kansainvälisten ruokien messut, viljelys- ja kalaruokamessut, riisin ja fermentoitujen tuotteiden messut, keittiötarvike- ja laitemessut, ruokapakkausmessut, hotelli- ja ravintolamessut sekä viinimessut. Lisäksi paikan päällä oli myös Seoul cooking show ja kansainvälisen kakkukilpailun tuotoksia. 

Ohessa muutama kuva messutarjonnasta:

Korealaiset käyttävät hurjasti erilaisia suoloja ruoanlaitossa ja -tarjoilussa. Kyseisellä ständillä oli lukuisia maustettuja suoloja, joita sai maistella porkkanan, kanan ja perunan kanssa.

Riisistä valmistettuja kakkusia. Vaikka värit ovat houkuttelevia, ei riisikakkujen maku ole kovinkaan voimakas. 

Luulin mukin sisältävän jonkinlaisen raa'an mustekalan, mutta ilmeisesti se olikin kastikkeessa olevaa osteria. Maku oli niin käsittämättömän suolainen ja voimakas, että osterit meinasivat palata vatsasta saman tien ylös, mutta onneksi apu oli lähellä...

...nimittäin sakea oli maistettavissa useissa eri mauissa. 

Sake on toki suosittua korealaistenkin keskuudessa, mutta ei missään tapauksessa kiilaa oman maan sojun edelle. Hintapolitiikkakin eroaa melkoisesti sojun maksaessa ravintolassa yleensä 3000 wonia ja sake sen sijaan kustantaa monesti vähintään kymmenkertaisesti, tai enemmänkin.

Uusi tuttavuus oli syötävät linnunpesät. Esittelijätäti kertoi asiantuntevasti, että pesää voi varsin hyvin syödä, kunhan vain poistaa ensin sulat lintujen sylkimassan seasta. En kuitenkaan päätynyt ostamaan tätä "herkkua"... Maistoin kuitenkin linnunpesämehua.

Korealaiset ovat yhä enenevässä määrin kiinnostumassa makeista herkuista ja leivonnasta. Macaronsit, kakut, suklaat ja leivonnaiset olivat messuilla näyttävästi esillä.

Kansainvälisen leivontakilpailun tuotoksia

Kakkuja oli paikalla satoja kappaleita


Uusi idea ensi halloweenin jälkiruokapöytään?


Hauskoja yksityiskohtia

Terveysvaikutteiset ruoat ovat Koreassa iso hitti juuri nyt. Erityisesti kasvit, juuret, yrtit ja marjat tekevät hyvin kauppansa. Tässä tarjolla muun muassa kuivattuja karpaloita.

Maatalouspuolella sen sijaan oman maan tuotanto sai ansaittua huomiota. Erityisesti omenat olivat näyttävästi esillä.

Omiin ostoksiin kuului tämä "musta valkosipulimarmeladi", josta tehtyjä karkkeja ostin pussillisen mukaani. Karkit olivat todella marmeladimaisen makeita ja väritykseltään mustia, mutta mitään valkosipulin makua en kuitenkaan tunnistanut. Ehkä hyvä niin, nimittäin edessä oli vielä matka ahtaassa metrovaunussa...

Messut olivat kokonaisuudessan hienot ja ulottuivat yhteensä neljän suuren messuhallin alueelle. Koska itse piipahdin paikalla vain parin tunnin ajan, en ehtinyt syventyä tarjontaan tai esimerkiksi näytöksiin kovinkaan perusteellisesti. Messukävijöitä oli myös paikalla todella paljon, joten useampikin koju jäi katsomatta pelkästään sen edessä kiemurrelleen pitkän jonon vuoksi. Omasta mielestäni mielenkiintoisinta antia olivat maataloustuotteet, jotka edustivat paitsi lähiruokaa, myös mielenkiintoisia korealaisia perinneherkkuja sekä herkullisia maistiaisia uutuustuotteista.

2 kommenttia:

 1. Tuli tässä mieleen, kun korealainen ystäväni suositteli 닭도리탕 -nimistä ruokaa, että mahtaisiko sinulla olla tästä ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dakdoritang on todellakin erinomaista korealaista ruokaa, siis tulista kanakeittoa perunoiden ja vihannesten kera. Resepti löytyy täältä:
   http://ruokaakoreasta.blogspot.kr/2013/10/hyva-parempi-dakdoritang.html

   Toivottavasti maistuu! :)

   Poista