torstai 12. joulukuuta 2013

Korealaisten ruokien jaksollinen järjestelmä

Löysin internetin syövereistä erään kokkaaja-bloggaajapariskunnan hauskan version jaksollisesta järjestelmästä. Itsekin muistelen kemiantunteja yhä lämmöllä, joten tämä upea tuotos korealaiseen ruokaan liittyen sulatti sydämeni kertaheitolla:

Kuva löytyy alkuperäisenä täältä. Saat sen suuremmaksi, kun avaat linkin uudessa ikkunassa ja napsautat vielä kerran (suurennuslasi kasvattaa kuvan suuremmaksi).

Valitettavasti tästä kuvasta ei pysty tihrustamaan suoraan ruokien nimiä, mutta klikkaa itsesi linkitetylle sivulle, niin pääset tutkimaan ruokia tarkemmin. Vasemmasta reunasta alkaen punaiset ruoat ovat liharuokia, seuraavaksi oikealle siirryttäessä keltaiset ovat kastikkeita, ruskeat keittoja, siniset kala- ja äyriäisruokia, vihreät kasvispitoisia, tummansiniset riisipohjaisia, oranssit nuudelipohjaisia, tummanvihreät lisäkkeitä eli panchaneita, vadelmanpunaiset jälkiruokia ja pikkusyötäviä, oranssinpunaiset muhennoksia ja alhaalla siniset ovat juomia ja beiget erilaisia jeoneita eli pannukakkuja/lättyjä. 

Itse olen postannut ainakin viisitoista ylläolevaa ruokalajia resepteineen, tosin taulukossa esimerkiksi "namul" -lisukkeet on niputettu kaikki yhteen ja niistä taasen blogissa on useampia reseptejä, muun muassa pinaatti- ja munakoisoversiot. 

Kaiken kaikkiaan mainio taulukko, ja hurjan kätevä myös blogistille, joka usein miettii jo seuraavia kokkailuja. Omalta toivelistalta löytynee postaus ainakin budaejjigaesta eli "armeijakeitosta" ja myös jjimdakia eli haudutettua kana-vihannes-perunaruokaa olisi tarkoitus piakkoin testailla. Lisäksi kaikkien aikojen ehkä tunnetuin korealainen ruoka, bibimbap odottaa edelleen vuoroaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti