sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Chilipannukakkua pikkunälkään

Korealaiset tekevät suolaisia pannukakkuja lähes mistä tahansa; sipulista, kimchistä, perunasta, kesäkurpitsasta, pinaatista, äyriäisistä ja chilipaprikoista. Itse päätin tällä kertaa tarttua helppoon ja nopeaan chilipannukakun (gochujeon 고추전) ohjeeseen.

Olen testannut vihreistä chilipaprikoista tehtyä pannaria jo kerran aikaisemminkin, jolloin tulos ei kuitenkaan ollut mieleiseni. Tänään tartuin haasteeseen uudelleen, ja uskallus palkittiin maistuvalla lopputuloksella. Onnistumisen salaisuus löytyi öljystä; on tärkeää käyttää riittävästi öljyä paistamiseen, jolloin rakenteesta tulee rapeampi ja lätyn kääntäminen onnistuu helpommin. Liian vähäisellä öljyllä rakenne jää puuromaiseksi ja venyväksi. Korealaisten mummujen paistamia läpysköitä voisi kutsua melkeinpä uppopaistetuiksi: niin runsaassa öljyssä ne käännellään. Mutta tulos on sitäkin parempi (joskaan ei välttämättä enää kevyen terveellinen... )

GOCHUJEON eli chilipannukakku
(1-2 hengelle lisukkeeksi)

3-4 reilun kokoista vihreää chilipaprikaa
½ sipuli
½ valkosipulin kynsi
½ dl vehnäjauhoa
½ dl vettä
ripaus suolaa
(1 tl kalakastiketta)

öljyä paistamiseen
soijakastiketta tarjoiluun

Hienonna sipulit ja chilipaprikat pieneksi silpuksi. Sekoita keskenään ja lisää jauhot, vesi, suola (ja kalakastike) ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla, kaada taikina pannulle ja tasoita lastalla ohueksi lätyksi. Paista, kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä ja muuttuneet rapeiksi. Käännä lättu varovasti lastalla ja paista vielä noin minuutin verran toiselta puolelta. 

Tarjoile pannukakku jäähtyneenä soijakastikkeen kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti