keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Rullaati rullaa, munaa ja merilevää (kim gyeran mari)

Vaikka pääsiäiseen on vielä kuukauden päivät aikaa, niin tässä hyvä kananmunaidea keväiseen alkupalapöytään: levä-kananmunarulla kim gyeran mari (김 계란 말이). Helppoa, terveellistä ja mahdollista tehdä ilman piipahtamista aasialaiseen ruokakauppaan. Tarvitset vain kananmunaa, nori-leväarkin (sitä samaa, jota käytetään sushin rullaamiseen: löytynee useimmista isoista ruokakaupoista), ripauksen suolaa, ruokaöljyä ja hieman isomman ripauksen kärsivällisyyttä. Huom! Jos käytät reippaasti suolattua noria, ei kananmunan joukkoon tarvitse välttämättä lisätä suolaa laisinkaan. 

KIM GYERANMARI eli rullattu merilevämunakas

2 kananmunaa
1 leväarkki
ruokaöljyä
(ripaus suolaa)

Riko kananmunat kulhoon. Lisää halutessasi ripaus suolaa ja sekoita rakenne rikki. Öljyä paistinpannu huolellisesti, itse käytän apuna talouspaperia: loraus öljyä pannulle ja sen jälkeen huolellinen pyyhkäisy paperilla niin, että pannu on tasaisesti mutta ohuesti öljytty. 

Anna paistinpannun kuumeta hetki ennen kuin kaadat kananmunan pannulle. Heti lisättyäsi kananmunan kypsymään, käännä liesi miedommalle lämmölle, jottei muna pala. Asettele noriarkki kananmunan päälle ja anna munan hyytyä miedolla lämmöllä. Kun kananmuna on hyytynyt tasaisesti, sulje lämpö ja siirrä paistinpannu pois liedeltä. 

Aloita kananmunan rullaaminen kääretortun tavoin, käytä apuna tarvittaessa vaikkapa paistinlastaa ja haarukkaa. Yritä saada rulla tiiviiksi, jotta väliin ei jää isoja koloja, mutta ole varovainen, ettei kananmuna repeä. Kun olet saanut rullan valmiiksi, anna jäähtyä vielä hetki lämpimällä pannulla sauma alaspäin käännettynä. 

Siirrä rulla leikkuulaudalle ja leikkaa palasiksi terävällä veitsellä. Asettele palaset tarjolle. Gyeran mari maistuu sekä kylmänä että lämpimänä ja sopii mainiosti esimerkiksi pikkusyötäväksi alkupalojen joukkoon. 

Mikäli haluat munakasrullasta muhkeamman, voit käyttää siihen 3-4 kananmunaa. Itse käytin kaksi pikkuruista munaa, josta syystä kuvien rullat ovat pienen suupalan kokoisia. 


Vau, puikot vasemmassa kädessä, kamera oikeassa!


2 kommenttia: