perjantai 30. toukokuuta 2014

Korealaista vivahdetta salaatteihin

Kesä tuo tullessaan paitsi grillikauden, myös ihanat, raikkaat salaatit. Korealaisissa ruokakaupoissa on tarjolla huikea määrä vihreää, mutta myös vaaleaa ja punaista lehteä. Salaatit ovat jo itsessään maukkaita, mutta tässäpä vielä oiva salaatinkastike tuomaan aasialaista makua vaikkapa sen grillipihvin kylkeen.

KOREALAINEN SALAATINKASTIKE

1 valkosipulinkynsi
1 peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
½ chilipalko
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria (tai hunajaa)
1 tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä (paahdettuina)

Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chilipalko pieneksi. 
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja lisää hienonnetut valkosipulit, inkivääri sekä chilipalko joukkoon. Sekoita huolellisesti ja lisää salaattiin. 

Korealaiset pitävät pelkistetyistä salaateista lihan kera, ja tämäkin kastike sopii mainiosti vaikkapa pelkkistä erilaisista salaatinlehdistä ja kurkusta tehtyä salaattia maustamaan. 

Itse lisäsin lautaselle salaatinlehtien ja kurkun lisäksi myös hieman porkkanaa ja pieniä tomaatteja; ihanan värikäs kesäsalaatti on valmis!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti